Si të “stërvitni” flokët tuaj që të mos kenë nevojë për larje të shpeshta

Nëse koha juaj është e kufizuar dhe nuk mund t’i kushtoni shumë larjes së flokëve, ka disa këshilla të zgjuara që do t’ju ndihmojnë të zgjasni kohën që kalon midis dy larjeve. Pra, në frymën e kursimit të kohës, ja si t’i “stërvitni” flokët për t’i larë më pak.

Bëni zgjedhje të zgjuara shamposh

Rëndësia e zgjedhjes së shampos së duhur është thelbësore për përpjekjen tuaj. Përdorimi i shampove më pak se ideale mund t’i zhvesh flokët tuaj nga vajrat e tyre natyralë dhe të shëndetshëm, gjë që ka efektin e kundërt të asaj që synoni. Kjo bën që skalpi juaj të prodhojë më shumë vaj, kështu që flokët tuaj mund të fillojnë të duken të yndyrshëm.

Rekomandohen shampo me agjentë pastrimi me bazë bimore në vend të sulfateve, pasi ato janë më pak të ashpra në lëkurën e kokës kur pastroni, dhe gjithashtu shtoni përbërës si ngjyra sintetike dhe aromat sintetike në listën e produkteve që nuk i përdorni.

Krihni flokët

Krehja e flokëve i lëviz vajrat tuaja të shëndetshme dhe natyrale poshtë në boshtin e flokëve, duke i bërë ato më të fortë dhe më të shndritshëm. Kjo teknikë gjithashtu do të thotë që ju po hidhni pak nga vaji që mund t’i bëjë flokët tuaj të duken të yndyrshëm dhe kanë nevojë për larje më të menjëhershme, kështu që është një fitore e dyfishtë.

Megjithatë, një gjë e rëndësishme duhet të kihet parasysh, përpara se të kapni krehrin: Sigurohuni që të jetë e pastër.

Jini selektiv në lidhje me materialet që përdorni në përgjithësi

Kini kujdes për peshqirët, këllëfët e jastëkëve dhe aksesorët e flokëve që përdorni kur përpiqeni të shmangni larjen e shpeshtë. Peshqirët e trashë mund të jenë të ashpër për flokët tuaj dhe të shkaktojnë thyerje, kërkoni materiale që thithin butësisht lagështinë e tepërt, si peshqirët me mikrofibër ose bambu. Materiale të tjera të rëndësishme në këtë përpjekje për më pak larje flokësh janë mëndafshi dhe sateni .