Shkatërrohet banda në Itali: 13 “shefat” nga Shqipëria kontrollonin Venecian

13 persona kanë përfunduar në prangat e policisë italiane në Venecia të akuzuar për përfshirje në trafikuan e kokainës i destinuar për në qytetin historik.

Operacioni i gjerë i organizuar nga antimafia përfshiu mbi 100 policë.

Të arrestuarit janë shtetas shqiptarë, shumë prej të cilëve punonin në qendrën historike dhe që në këtë mënyrë shfrytëzuan mbulesën e një biznesi të ligjshëm për të lëvizur me lehtësi në kanalet veneciane.

Grupi kriminal kishte një strukturë piramidale, i ndarë në detyra specifike dhe nivele të përgjegjësisë.

Hetimet zgjatën një vit, të drejtuar nga Prokuroria e Anti-Mafias së Venecias dhe bënë të mundur mbledhjen e provave të forta të grupit që menaxhonte trafikimin dhe tregtimin e kokainës.

Gjatë operacionit, 13 persona u arrestuan dhe tre të tjerë nuk janë gjurmuar ende. Gjithashtu  3 kilogramë kokainë me një shkallë pastërtie 80% (shumë e lartë) dhe një kilogram e gjysmë marijuanë. Një fluks i dukshëm droge mbërriti në qendrën historike të Venecias, me lidhje gjithashtu nga Milano. Janë disa kilogram kokainë në muaj që janë shitur në zonës sipas asaj që hetuesit kanë arritur të zbulojnë.

Droga e dorëzuar me anije

Ata mbanin drogë me anije të vogla në qendrën historike dhe doza kokainë dhe marijuanë që shpërndaheshin në vende të përcaktuara dhe në shtëpi. Rrjeti i shitjes përbëhej nga tre nivele të ndryshme.

Struktura piramidale: Italianët në nivelin më të ulët

Rrjeti i shitjes së drogës kishte një strukturë solide, piramidale dhe të organizuar, të ndarë në detyra dhe tre nivele.

Në krye ishin tregtarët shqiptarë të drogës, që ishin shefat , në nivelin e dytë ndërmjetësit me origjinë kryesisht shqiptare, në pjesën e poshtme tregtarët italianë të drogës, përfshirë venecianët, të cilët bënin takime me klientët dhe shpërndanin drogën. Tregtarët ishin të moshës midis 25 dhe 38 vjeç dhe disa me punë të padyshimta, të tilla si punëtorë, tregtarë dhe profesionistë të cilët gjithashtu tregtonin në mes të zonës së kuqe dhe gjatë bllokimit.

 

 


Shtuar 30.03.2021 20:06