Presidenti kinez për përdorimin e armëve bërthamore: Shmangni përshkallëzimin e luftës në Ukrainë!

Presidenti kinez Xi Jinping, ka reaguar për situatën në Ukrainë. Xi Jinping ka apeluar për të parandaluar përshkallëzimin e mëtejshëm të luftës në Ukrainë.

AI gjithashtu u bëri thirrje komunitetin ndërkombëtar të refuzojë përdorimin dhe kërcënimin e armëve bërthamore për të parandaluar krizën në kontinentin Euroaziatik.

Në takimin me kancelarin gjerman Olaf Scholy në Pekin ai foli për domosdoshmërinë për të garantuar stabilitetin e zinxhirëve të furnizimit me ushqim dhe energji, të dyja të ndërprera nga Pushtimi i Ukrainës, nga presidenti Vladimir Putin.