Përdhunonte dhe vriste gra, vdes në burg vrasësi serial francez

Vrasësi serial i 8 grave në Francë, Ogre des Ardennes (Michel Fourniret) ka vdekur ditën e djeshm. Sipas Leparisien, ai ka vdekur ditën e djeshme, më 10 maj në orën 3 pasdite në spitalin Pitié-Salpêtrière (Paris).

Më parë ai konsiderohej si një lojtar shahu i bindur për talentin e tij, ndërsa sipas mjekëve, javët e fundit, ai ishte asgjë më shumë se një plak me flokë të gjata të bardha, dhe i paaftë për të “marrë një pirun” në gojën e tij.

I prekur nga Alzheimer (mungesa e kujtesës) sipas një certifikate mjekësore Fourniret ishte lexues i zellshëm i Dostojevskit. Këtë fundjavë, vrasësi ishte vendosur në koma dhe mjekët e tij e konsideruan gjendjen e tij të pakthyeshme. Prandaj vdekja e tij nuk është një befasi, por hap shumë pasiguri dhe bën pyetje në lidhje me fatin e hetimeve kriminale të tejmbushura nga hija e tij gjatë 20 viteve të fundit.

Kur arrestuan Michel Fourniret pas rrëmbimit të dështuar të një adoleshenti në qershor 2003, policia belge i dha fund një rruge të jashtëzakonshme kriminale, të shënuar nga viktimat e kryqëzuara nga vrasësi.

Ai vriste vetëm gra ose vajza të reja, të cilat i merrte me forcë, në Francë dhe Belgjikë, mes viteve 1987 dhe 2003 i përdhunonte dhe i vriste më pas.

Për këto mizori, Michel Fourniret u dënua për herë të parë me jetë në vitin 2008, i dënuar për vrasjet e shtatë grave të reja. Një gjykim i dytë u dha për të në vitin 2018 për vrasjen e Farida Hamiche.


Shtuar 11.05.2021 11:30