PD nuk i ndahet Ramës pas vendimit të KAS: Ka turp nga emrat e kandidatëve

Përfaqësuesi i Partisë Demokratike në Kolegjin Zgjedhor, Ivi Kaso, ka reaguar pas vendimit të këtij institucioni lidhur me fletën e votimit që u zgjodh për zgjedhjet e 25 prillit.

Kaso theksoi edhe njëherë se Partia Socialiste dhe Edi Rama sipas tij, ka “turp” t’i paraqitet publikut me emra jo shumë të përshtatshëm për ta.

“Ishte një vendim që sa i përket pjesës së ankimit, në lidhje me logon që Bindja Demokratike, ishte i drejtë në këtë pjesë, sepse ngjashmëria e logove dallohej qartë me sy të lirë. Sa i përket pjesës tjetër, të vendimit të Kolegjit, jemi të keq ardhur që mori këtë vendim. Sepse është Edi Rama ai që nuk ka vullnet, që listat që i cilësoi si të hapura, të ishin me të vërtetë të hapura dhe kandidatët të ishin me emra dhe mbiemra. Ai është i turpëruar nga emrat e për deputetë. PD ka listën më të mirë të kandidatëve dhe për fat të keq, qytetarët nuk do i shohin kandidatët. Çfarëdolloj truku zgjedhor nuk do e ndali ndryshimin që ka për të ardhur dhe ndryshim që do i prij PD dhe do të jetë pa Edi Ramën”, tha Kaso.

Kujtojmë se Kolegji Zgjedhor la në fuqi vemdimin e KAS, që kandidatët për deputetë në fletët e votimit të identifikohen me numra dhe jo me emra e mbiemra.

 

 


Shtuar 4.04.2021 20:54