Një ditë pas inagurimit, policia rrugore “ngulet” në aksin Kardhiq – Delvinë, dhjetëra gjoba dhe 8 leje drejtimi të pezulluara

Një ditë pas inagurimit të aksit rrugor Kardhiq – Delvinë, policia rrugore ka nisur monitorimin e qarkullimit me makinën inteligjente.

Që në ditën e para, “rrugorja” ka vendosur 54 gjoba  për shpejtësi tej normave të lejuara dhe ka pezulluar 8 patenta.

Janë vendosur gjithashtu edhe 34 masa administrative për përdorim të celularit.

Njoftimi i policisë:

Nis monitorimi me mjetet inteligjente, në aksin e ri rrugor Kardhiq – Delvinë.

Njësia Operacionale e Policisë Rrugore, në bashkëpunim me Sektorin e Policisë Rrugore në DVP Gjirokastër dhe atë të Komisariatit të Policisë Sarandë, pas hapjes se këtij aksi të ri për qarkullimin e automjeteve, kanë filluar menjëherë monitorimin e qarkullimit, duke përdorur Poliscan-in, 2 makina inteligjente, radarë automatikë dhe patrulla në lëvizje me mjete të paloguara.

Gjatë monitorimit në këtë aks të ri rrugor, nga pasditja e djeshme deri në këto momente janë konstatuar kryesisht shkelje në drejtim të shpejtësisë, nga drejtues mjetesh që nuk kanë respektuar tabelat kufizuese për shpejtësinë e lejuar në këtë aks rrugor.

Janë pezulluar 8 leje drejtimi dhe janë vendosur 54 masa po për shpejtësi, por pa sanksionin plotësues pezullim i lejes së drejtimit.

Gjithashtu, janë vendosur 34 masa administrative për përdorim të celularit, në disa raste edhe për drejtues mjetesh që janë konstatuar duke filmuar rrugën, gjë që përbën rrezik potencial për tërheqjen e vëmendjes nga drejtimi i automjetit, që sjell si pasojë përfshirjen në ngjarje rrugore.

Janë vendosur 13 masa për parakalime të gabuara dhe 21 masa për mospërdorim të rripit të sigurimit./albeu.com