Ministri i Jashtëm Kuleba: Dy ambasada të tjera të Ukrainës marrin letra kërcënuese

Të mërkurën dhe të enjten, dy ambasada të tjera ukrainase jashtë vendit, përveç asaj në Spanjë, morën letra me “kërcënime shumë specifike”. Kjo është një fushatë e qëllimshme, në shkallë të gjerë kundër Ukrainës jashtë vendit.

Deklarata përkatëse është bërë nga ministri i Jashtëm ukrainas Dmytro Kuleba, duke komentuar një sulm terrorist në Ambasadën e Ukrainës në Madrid, në kuadër të takimit të 29-të të Këshillit Ministror të OSBE-së në Lodz të Polonisë.

“Kjo është padyshim një formë e re terrori. Së bashku me autoritetet spanjolle, ne po punojmë shumë aktivisht për të zbuluar se kush qëndron pas kësaj. Pa dyshim, ne kemi një hamendësim se kush qëndron pas kësaj, por është e nevojshme të gjurmohet i gjithë rrjeti i agjentëve dhe njerëzve të përfshirë në këtë fushatë”, tha Kuleba.

Sipas Kuleba, përveç incidentit në Madrid, “ka pasur edhe ngjarje të tjera alarmante, që nuk lidhen me eksplozivët”. Në veçanti, disa ambasada ukrainase morën letra me “kërcënime shumë specifike”.

Kuleba shtoi se Ministria e Punëve të Jashtme të Ukrainës së shpejti do të japë një koment zyrtar në lidhje me këtë.

Më 30 nëntor 2022, një komandant i Ambasadës së Ukrainës në Madrid mori lëndime të lehta, pasi një letër bombë shpërtheu në duart e tij. Pjesa tjetër e punonjësve mbetën të padëmtuar.