Ministri i Jashtëm italian bën thirrje për formimin e ushtrisë së BE-së

Ministri i Jashtëm italian, Antonio Tajani, ka deklaruar se Bashkimi Evropian duhet të formojë një ushtri të kombinuar.

Në një intervistë për La Stampa, Tajani theksoi se një hap i tillë do të ishte kyç në ruajtjen e paqes dhe parandalimin e konflikteve globale.

Ai sugjeroi më tej se krijimi i një force të unifikuar ushtarake evropiane është një element themelor për një politikë të jashtme efektive evropiane.

Ushtria e Bashkimit Evropian: Një vizion për ruajtjen e paqes

Avokimi i Tajanit për një ushtri të kombinuar të BE-së nënvizon fokusin në rritje në bashkëpunimin evropian të mbrojtjes.

Propozimi i tij është një vizion i guximshëm i rolit të BE-së në diplomacinë globale dhe çështjet e sigurisë. Ministri theksoi se të kesh një forcë ushtarake evropiane nuk është më një opsion, por një domosdoshmëri.

Me konfliktet globale në rritje, Tajani beson se një ushtri e kombinuar e BE-së mund të veprojë si një pengesë e rëndësishme dhe të luajë një rol vendimtar në ruajtjen e paqes.


Shtuar 7.01.2024 16:53