Margariti: UNESCO nuk ka kërkuar pezullim të punimeve në ByPass-in e Gjirokastës

Komiteti i “UNESCO”-s për Trashëgiminë Botërore ka kërkuar ndërprerje të punimeve në ByPassin e Gjirokastës, duke thënë se sipas dëshmive, projekti do të ketë një “ndikim negativ në vlerat e zonës”.

Pas kësaj kërkese ka reaguar ministrja e Kulturës Elva Margariti e cila ka thënë se, UNESCO nuk ka kërkuar pezullim të punimeve por do që të sjellë një grup monitorimi.

“Ne kemi një komunikim të hershëm me UNESCO-n. Në rastin e ByPass-it të Gjirokastës ne kemi pasur më 4 qershor një komunikim për draftin e rekomandimit dhe menaxhimit. Ata nuk janë shprehur që të pezullohen punimet, por kërkojnë të sjellin një grup monitorimi si në shumë raste te tjera. Në rastin konkret kemi të bëjmë me një problematikë siç është “Përroi i Nanxës”, sa i takon erozionut, por ne kemi ndërhyrë për integrimin e përforcimit të shtratit të tij. Këtu kemi të bëjmë me fazën përgatitore që sigurisht finalizohet me rekomandimet e UNESCO-s”, tha Margariti./albeu.com


Shtuar 22.07.2021 18:11