Lufta kundër krimit dhe drogës, nis në Itali trajnimi për 27 hetuesit e BKH

Ka nisur sot në Itali trajnimi një javor i 27 hetuesve të Byrosë Kombëtare të Hetimit.  Nisma është pjesë e projektit Pameca V, financuar nga Bashkimi Evropian dhe i udhëhequr nga Italia, dhe synon të forcojë më tej bashkëpunimin dypalësh policor midis Italisë dhe Shqipërisë, duke e bërë më të mirë në dispozicion të kolegëve shqiptarë ekspertizën kombëtare për çështje të tilla si lufta kundër krimit të organizuar dhe trafikut të drogës.

Aktiviteti trajnues, i organizuar nga DIA, do të përbëhet nga seminare tematike që lidhen me tema me interes të përbashkët, me vizitat në strukturat e ekselencës siç janë Shërbimi Shkencor i Policisë, Qendra Kërkimore për Analizën e Informacionit Multimedia (CRAIM) dhe Postare, si dhe Policia e Komunikimit.

Ndërsa nga Shqipëria kanë marrë pjesë kreu i SPAK, Arben Kraja, dhe drejtuesja e BKH, Aida Hajnaj./albeu.com


Shtuar 7.06.2021 16:49

Tags: ,