Kritikat e Amerikës ndaj ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar, muzikë për veshët e Putinit

Kritikat e SHBA-së se ushtria britanike nuk konsiderohet më një forcë luftarake e nivelit të lartë do të jetë muzikë për veshët e Vladimir Putin, ka thënë një oficer i lartë në pension.

Redaktorja e sigurisë dhe mbrojtjes në Sky News, Deborah Haynes, ka një raport ekskluziv të një gjenerali amerikan që paralajmëron sekretarin e mbrojtjes të Mbretërisë së Bashkuar Ben Wallace për gjendjen e forcave të armatosura të Mbretërisë së Bashkuar.

I pyetur nëse kritika do të ishte “muzikë për veshët e Putinit” nga Kay Burley i Sky News, Sir Simon Mayall, ish-zëvendës shefi i shtabit të mbrojtjes, ra dakord dhe tha se Putin do të kishte marrë në konsideratë gjendjen e forcave të armatosura të Mbretërisë së Bashkuar kur të pushtonte.

“Kjo është pjesërisht prapa llogaritjes së tij kur ai shkoi në Ukrainë,” tha ai.

“Ne ende investojmë shumë, por duhet të jemi realistë për kërcënimet me të cilat përballemi. Dhe unë mendoj se Putini kur pa për të shkuar në Ukrainë, ai shikoi vullnetin politik, ai shikoi realitetin e asaj që ushtritë e mëdha mund të ishin në gjendje të bënin, duhet të ketë menduar se unë do ta faktorizoj këtë në lojën time. Kombet perëndimore nuk janë gati të kontribuojnë asgjë tjetër përveç fjalëve të mira për disa vite në vijim.”

Ai tha se lufta në Ukrainë ka treguar se konfliktet shpesh kanë një “shkallë të madhe zhvlerësimi”.

“Dhe ajo që ne kemi vërtetuar fatkeqësisht në Ukrainë është se jo vetëm që keni nevojë për një organizatë me gjerësi, por keni nevojë edhe për thellësi. Viktimat janë të tmerrshme atje, dhe kjo është një luftë e keqe dhe logjistike gjithashtu. Pra, nuk është thjesht numri i tankeve apo edhe ushtarëve, është thjesht se sa e mbështet atë në aspektin e pjesëve rezervë, në drejtim të automjeteve zëvendësuese, në terma. të municionit”./albeu.com