“Këta janë deputetët më të poshtër që ka pasur historia e parlamentit shqiptar”, Jenisheri: Zgjedhjet do të përsëriten

Në seancën e fundit plenre për këtë sezon, e cila është e fundit dhe për të, deputeti Selami Jenisheri është shprehur i sigurt se zgjedhjet parlamentare të 25 prillit do të përsëriten.

Në një prononcim për mediat jashtë Kuvendit ai tha se zgjedhjet janë të kundraligjshme pasi është thyer neni 24 i Kodit Zgjedhor për votën e emigrantëve.

“Më vjen keq që do mungoj në Kuvend. Askush nuk e di që Selami Jenisheri, kryetari i Partisë së Pensionistëve nuk do jetë në shtator në Kuvend, pasi 100% do të përsëriten zgjedhjet. Zgjedhjet janë të kundraligjshme, kanë thyer nenin 24 që emigrantët nuk kanë votuar dhe nenin 160 i Kodit Zgjedhor” – tha Jenisheri

I pyetur për vazhdimin e karrierës së tij, Jenisheri tha se do të vijojë betejën në gjykatë për përsëritjen e zgjedhjeve parlamentare.

“Këta janë deputetët më të poshtër që ka pasur historia e parlamentit shqiptar. Nuk kanë pranuar të votojnë ligjin që kanë propozuar për detektivin privat, që ky detektiv të çon direct në burg. Kam kërkuar që të vendoset dhe njëherë në fuqi neni 315 i Kodit Penal ku i thuhet gjyqtarëve ku gjyqtari ka të drejtë të përgjigjet para ligjit, nëse merr një vendim të padrejtë. Karriera ime është ditën e premte në orën 09:30 tek Gjykata Zgjedhore Gjyqësore pasi kam gjyq për përsëritjen e zgjedhjeve” – tha Jenisheri.


Shtuar 7.07.2021 12:11