Kanceri i stomakut, 4 simptomat kryesore që duhet të dini

Kanceri i stomakut është një nga llojet më të rrezikshme, pasi dhe simptomat kalojnë pa u vënë re derisa sëmundja të avancojë. Mesatarisht, në Europë, 1-2 në 100 burra dhe 0,5 deri në 1 në 100 gra preken nga kanceri i stomakut.

Simptomat e kancerit në stomak janë të vështira për t’u identifikuar dhe mund të lidhen me shumë gjëra të ndryshme. Për fat të mirë, sëmundja është e lehtë për t’u trajtuar, veçanërisht kur zbulohet në një fazë të hershme.

Simptomat e kancerit të stomakut

Në një fazë të hershme, kjo gjendje shkakton pak simptoma, në varësi të vendndodhjes së tumorit në stomak. Megjithatë, ka disa simptoma që tregojnë për kancerin e stomakut.

-Marramendje dhe lodhje

-Anemia – për shkak të humbjes së zgjatur të gjakut nga stomaku

-Jashtëqitje me ngjyrë të errët

-Pak ose aspak oreks dhe neveri ndaj disa ushqimeve. Sidomos ushqimet me erë të fortë, si kafeja ose barishtet dhe erëzat.

-Ndjeheni të ngopur për një kohë të gjatë pasi keni ngrënë.

-Nauze

-Të vjella, ndonjëherë me sasi të vogël gjaku.

-Regurgitim dhe urth.

-Dhimbje në pjesën e sipërme të barkut dhe/ose afër sternumit.

-Humbje e papritur në peshë, pa ndryshuar dietën tuaj ose rutinën e ushtrimeve.

-Nëse dyshoni se keni një nga simptomat e përmendura më sipër është e rëndësishme të vizitoni mjekun tuaj./albeu.com

 


Shtuar 28.12.2021 15:59