Joe Biden: Unë e mund sërish Trump në 2024

Presidenti i SHBA Joe Biden shprehu të martën besimin se ai mund të mposht paraardhësin e tij Donald Trump në një revansh të vitit 2024, edhe pse ai pranoi se vendi mund të zhytet përsëri në recesion nën udhëheqjen e tij.

Demokrati 79-vjeçar u pyet nëse ai do të shpallte një kandidim për një mandat të dytë pas zgjedhjeve afatmesme të nëntorit dhe nëse Trump do të ishte një faktor në vendimin e tij.

“Unë besoj se mund ta mposht përsëri Donald Trump,” u përgjigj Biden, megjithëse ai nuk konfirmoi një tjetër anim në Zyrën Ovale në 2024.

Biden e mundi Trumpin si në “kolegjin elektoral” shtet pas shteti dhe në votën popullore në 2020, duke çuar në pretendime të pamëshirshme të rreme për mashtrim të gjerë të votuesve nga presidenti i mundur. Biden u tregoi gazetarëve në një samit të NATO-s në mars se do të ishte i lumtur që Trump të ishte sërish kundërshtari i tij. Popullariteti i Biden-it është goditur vitin e kaluar mes rritjes së inflacionit, rritjes së krimit të dhunshëm në qytete dhe një krize në dukje të vështirë emigrantësh në kufirin jugor.


Shtuar 12.10.2022 20:31