Gazprom do të dërgojë 8% më pak gaz në Europë përmes Ukrainës

Gjigandi energjetik i kontrolluar nga Kremlini, Gazprom, do të dërgojë 32.6 milionë metra kub gaz në Europë përmes Ukrainës të martën, ka thënë kompania në përditësimin e saj të përditshëm, pothuajse 8 për qind më pak nga disa ditët e mëparshme.

Kompania ka transportuar gaz nëpërmjet Ukrainës në mes 35.4 mcm dhe 35.5 mcm për 10 ditët e fundit, pasi ka eksportuar më shumë se 40 mcm në ditë në fund të vitit të kaluar dhe tre ditët e para të 2023.

Një burim i njohur me të dhënat ka thënë se vëllimet më të ulëta ndoshta reflektuan temperaturat e larta të dimrit në pjesën më të madhe të Evropës gjatë periudhës së vitit të ri.


Shtuar 17.01.2023 08:43