Facebook do të nisë fushatë kundër shitjes ilegale të pyjeve tropikale të Amazonës

Facebook thotë se do të fillojë në faqen e vetë një fushatë për ndalimin e shitjes së paligjshme të zonave të mbrojtura të pyjeve tropikale të Amazonës.

Gjiganti i mediave sociale ndryshoi politikën e tij pas një hetimi të BBC në praktikë.

Masat e reja do të zbatohen vetëm për zonat e ruajtura dhe jo për pyjet në pronësi publike.

Sipas një studimi të fundit nga Think Ipam (Instituto de Pesquisa Ambental da Amazonia), një e treta e të gjithë shpyllëzimit ndodh në pyjet në pronësi publike në Amazon.

Facebook nuk tha se do gjente reklamat ilegale, por tha se do të kërkonte të identifikonte dhe bllokonte listimet e reja në zonat e mbrojtura të pyjeve tropikale të Amazonës. /albeu.com


Shtuar 8.10.2021 17:39