Braçe: Korrupsionin dhe burokracinë në vendin tonë s’e mohoj dot

Pas publikimit të raportit të Dhomës Amerikane që tregon rënien e besimit të biznesit në vend, ka reaguar Erion Braçe përmes një postimi në Facebook.

Braçe shkruan se, niveli i tatimit mbi fitimit  është më i ulët edhe se në SHBA, dhe shprehet se nuk mohon problemet siç janë korrupsioni, burokracitë, paqendrueshmëria e akteve proceduriale etj.

Postimi i plotë i Braçes:

NUK MOHOJ DOT PROBLEMET,

NGA KORRUPSIONI TEK KONKURENCA,

POR NIVELI I TATIMIT MBI FITIMIN,

TE ARDHURAT NGA DIVIDENTET, AKSIONET ETJ, ESHTE ME I ULET EDHE SE NE SHBA!

E falenderoj Dhomen Amerikane te Tregetise ne Tirane qe sherben ne menyre periodike si pasqyre e probleme te te berit biznes ne kete vend;

Nuk kam si te mohoj problemet;

Korrupsionin, burokracine, paqendrueshmerine e akteve e procedurave, paqartesine ende te pronesise se tokes se pari,

prokurimet e kontratave te puneve e sherbimeve publike, mallrave,

edhe pse ka patur perparim ne aspektin e ligjit, udhezimeve ne zbatim te tij;

Evazionin e perhapur fiskal qe cenon barazine ne treg e konkurencen po aty, nderkohe qe perpjekja per fiskalizimin e transaksioneve ne tregje po shenon perparim etj etj.

Por,

NIVELI I TATIMIT MBI FITIMET,

TE ARDHURAT NGA DIVIDENTET, AKSIONET, DEPOZITAT, QIRATE ETJ,

TE BIZNESIT TE MADH E VIP,

ESHTE I SHESHTE, I ULET, MADJE ME I ULET EDHE SE NE VENDIN E ORIGJINES!

Aaaa po, kemi nje problem me tatimin progresiv mbi te ardhurat nga puna, vecanerisht ne fashen e mesme te larte,

i cili, i kombinuar me tatimin mbi te ardhurat nga fitimet etj, reflekton pabarazi, madje padrejtesi.

KY DUHET ADRESUAR SA ME PARE,

NE MENYRE GJITHPERFSHIRESE E PERFUNDIMTARE, ME NJE LIGJ TE RI PER TATIMIN MBI TE ARDHURAT;

Per mua me nje progresivitet te shtrire kudo, te arsyeshem, te drejte,

per te gjitha te ardhurat e nje viti,

qe nuk rendon me as mbi punetoret,

as mbi shtresen e mesme te shoqerise.

Natyrisht, keto jane politika dhe politika per keto duhet.

Nderkohe une jam plotesisht dakort me ambasadoren e #SHBA se,

nje #SISTEMDREJTESIE funksional, profesional, efikas, i paster nga korrupsioni e klientelizmi,

i barabarte pavaresisht statusit ekonomik e pronesor, eshte garanci jetike per drejtesi ne treg, ne prokurime, tatime, konkurence, mosmarreveshje e siguri te drejtash mbi pronesine.

Po ecim, na duhet te ecim edhe me fort duke rimekembur besimin e gjithkujt me akte te qarta qe demokratizojne tregjet, garantojne lirine e konkurencen ne to!


Shtuar 9.09.2021 16:29