Netanyahu takon familjarët e pengjeve: Po bëhen përpjekje reale për t’i kthyer në shtëpi, por është ende shumë herët

Një “përpjekje e vërtetë” po bëhet për të kthyer pengjet e mbajtur në Gaza, ka thënë kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu.

Duke folur me familjet e tyre, Netanyahu tha: “Është shumë herët të thuhet se si do të ndodhë, por po bëhen përpjekje në këto ditë, në këto momente, pikërisht në këto orë.”

Kujtojmë se dje, Netanyahu përsëriti zotimin e tij për të mos tërhequr trupat nga Gaza deri në “fitoren totale” dhe kthimin e pengjeve.

Ai është zotuar vazhdimisht se do të vazhdojë luftën derisa Izraeli të shkatërrojë Hamasin, por gjithashtu mbetet nën presionin e SHBA-së për të planifikuar një rrugëdalje nga lufta.


Shtuar 31.01.2024 18:35