Biden paralajmëron sulmin e radhës terrorist në Kabul: Mund të ndodhë brenda 24 ose 36 orëve të ardhshme

Presidenti amerikan Joe Biden, në deklaratën e ditës së sotme për situatën në Afganistan, paralajmëroi se është informuar për një tjetër sulm terrorist që mund të ndodhë në Kabul brenda 24 ose 36 orëve të ardhshme.

DEKLARATA NGA BIDEN

Deklarata e Presidentit Joe Biden për Misionin e Evakuimit në Kabul

28 Gusht 2021 DEKLARATAT DHE LIRIMET

Këtë mëngjes, u takova me ekipin tim të sigurisë kombëtare në Uashington dhe komandantët e mi në terren. Ne diskutuam sulmin që forcat amerikane morën mbrëmë kundër grupit terrorist ISIS-K në Afganistan. Unë thashë që ne do të shkojmë pas grupit përgjegjës për sulmin ndaj trupave tona dhe civilëve të pafajshëm në Kabul, dhe ne e kemi. Kjo grevë nuk ishte e fundit. Ne do të vazhdojmë të gjuajmë çdo person të përfshirë në atë sulm të tmerrshëm dhe t’i bëjmë ata të paguajnë. Sa herë që dikush kërkon të dëmtojë Shtetet e Bashkuara ose të sulmojë trupat tona, ne do të përgjigjemi. Kjo nuk do të jetë kurrë në dyshim. Falënderoj gjeneralin McKenzie për udhëheqjen e tij në atë mision dhe për angazhimin e tij ndaj sigurisë së trupave tanë në Afganistan.

Situata në terren vazhdon të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme dhe kërcënimi i sulmeve terroriste në aeroport mbetet i lartë. Komandantët tanë më informuan se një sulm ka shumë të ngjarë në 24-36 orët e ardhshme. I udhëzova ata të merrnin çdo masë të mundshme për t’i dhënë përparësi mbrojtjes së forcës dhe sigurova që ata të kenë të gjitha autoritetet, burimet dhe planet për të mbrojtur burrat dhe gratë tona në terren. Ata më siguruan se e bënë dhe se mund t’i merrnin këto masa gjatë përfundimit të misionit dhe kthimit të sigurt të personelit tonë.

Megjithë situatën e pabesë në Kabul, ne po vazhdojmë të evakuojmë civilët. Dje, ne nxorëm 6.800 persona të tjerë, përfshirë qindra amerikanë. Dhe sot, ne diskutuam përgatitjet e vazhdueshme për të ndihmuar njerëzit të vazhdojnë të largohen nga Afganistani pas largimit tonë ushtarak.

13 anëtarët e shërbimit që humbëm ishin heronj që bënë sakrificën përfundimtare në shërbim të idealeve tona më të larta amerikane dhe duke shpëtuar jetën e të tjerëve. Trimëria dhe vetëmohimi i tyre u ka mundësuar më shumë se 117,000 njerëzve në rrezik të arrijnë sigurinë deri më tani. Zoti i ruajt trupat tona dhe të gjithë ata që qëndrojnë vigjilentë në këto ditë të rrezikshme.


Shtuar 28.08.2021 22:25

Tags: ,