Befason 9-vjeçari, kalon provimin e matematikës së shkollës së mesme

9-vjeçari i quajtur Leonardo nga Mostyn mori notën C në matematikën e shkollës së mesme, që normalisht studiohet nga studentët gjashtë ose shtatë vjet më të mëdhenj se ai. Ai dha provimin në nëntor dhe i befasoi të gjithë me rezultatin. Ndërkohë, prindërit e tij Emma dhe Michael thanë se ishin super krenarë për të birin.

Leonardo tashmë është duke studiuar për matematikën e tij të lartë GCSE.

Dashuria e parë e Leonardos është shkenca, por, pasi ai nuk ishte në gjendje të studionte elementet praktike të kursit, ai vendosi të merrte GCSE-në e matematikës pas shkollimit në shtëpi gjatë verës.

Rhian Roberts, mësuesi i tij në Ysgol y Llan në Whitford, tha se Leonardo i kishte habitur të gjithë në shkollën e tij fillore me aftësinë e tij.

Atij iu desh të ulej në një dhomë të veçantë për nxënësit 15 dhe 16-vjeçarë që po jepnin provimin në shkollën e mesme Hawarden aty pranë. Por puna e palodhur dha rezultat, me një notë pak më të ulët se nota maksimale B e nivelit të mesëm.

Shtuar 16.01.2022 19:52