Bashkia e Durrësit bëhet “kreative”,  shkruan poezi mbi vijat e bardha (FOTO LAJM)

Në Durrës, në zonën e Vllogës dhe jo vetëm, Bashkia ka riparuar vijat e bardha. Por ndryshe nga herët e tjera, mbi to janë shkruar poezi.

“Që ti të vije kaq e bukur,

Me këta flokë, me këtë hap

Toka të egër kllmë zbuti

Dhe akullnajat ktheu mbrapsht”,

shkruhet në një prej poezive në rrugët e qytetit.

“Disa vargje nga poezi të kolosëve të letërsisë shqipe të shkruara në vijat e bardha të rrugëve kryesore të Durrësit janë jo vetëm imazh estetik arti, por dhe një mënyrë e re komunikimi që jep një mesazh të caktuar sidomos për të rinjtë.

Ky dizajn urban që kemi realizuar dhe që është një risi, i sjell në kujtesë njerëzve librin, e po kështu ky art urban është një mjet që miqëson më shumë qytetarët dhe pushuesit e shumtë me qytetin”, shkruan Bashkia në një postim në Facebook.

Ndërkohë njerëzit nuk e kanë pritur mirë këtë, duke thënë që poezitë mbi vija të bardha mund të bëhen burim aksidenti, pasi njerëzit mbund të ndalojnë mbi to duke i lexuar./albeu.com


Shtuar 2.08.2021 19:59