A mund të pish kafe pa zverdhur dhëmbët? Dentistët zbulojnë 2 mënyra

Në vitin 2021, industria globale e produkteve për zbardhjen e dhëmbëve arriti në 5.2 miliardë dollarë. Një opsion më miqësor për portofolin tonë është që të përpiqemi ta parandalojmë zverdhjen e dhëmbëve.

Abernathy dhe Adelpour theksojnë se mënyra më e mirë për të parandaluar njollat e jashtme është kufizimi ose eliminimi i plotë i konsumit të ushqimeve, pijeve ose produkteve të duhanit që njollosin dhëmbët. Megjithatë, ata e pranojnë se kjo mund të mos jetë plotësisht e mundur.

“Të gjithëve u pëlqen kafeja e mëngjesit ose gota e verës në darkë,” thotë Adelpour.

Por nëse nuk mund ta lini kafenë, ka mënyra për të ndihmuar në parandalimin e njollave që vijnë së bashku me të. Përveç larjes së rregullt, pastrimit me fill dentar dhe vizitave të rregullta te dentisti për pastrim, një mënyrë për të kufizuar dëmin është të pini ujë pas pijes dhe ta kaloni ujin në gojë përpara se ta gëlltisni.

Përdorimi i një pipe për të konsumuar pije që ka të ngjarë të njollosin dhëmbët, si çaji i ftohtë ose kafeja, mund të zvogëlojë sasinë e kohës që pijet janë rreth dhëmbëve, gjë që mund të ndihmojë në parandalimin e njollave./albeu.com

Shtuar 12.09.2022 23:14