Zhgënjimi ne dashuri, ja si ta kaloni

Te dashurosh do te thotë te lini veten, te provoni ndjesi qe ju bëjnë te jetoni momentin.

Te gjithëve na ndodh te dashurohemi, te jetojmë ndjesi te bukura qe ne një pike i lënë vendin trishtimit dhe zhgënjimit.

Gjithsesi shume here ndodh qe historitë te ndërpriten. Kush nga ne ska jetuar një zhgënjim ne dashuri? Ai moment ku shpresat, ëndrrat dhe dëshirat zbehen duke i lënë hapësirë trishtimit, inatit dhe shume shpesh një vuajtje te mëdha?

Momenti i konfuzionit

Pyetjet e shumta qe bëhen kur zhgënjehemi nga diçka gjenerojne shpesh konfuzion sepse ne koke vijnë mendime te ndryshme dhe ajo qe qëndron është një ndjenje pasigurie dhe çorientimi. Te jetosh një zhgënjim ne dashuri ve ne loje te gjitha pasiguritë qe deri ne atë moment mendonit se i kishit, ndjeheni te braktisur, jo te dashuruar dhe shume ndjesi te tjera.

Pas fazës se pare te inatit, te te qarit, ndjenjat e fajit dhe një boshllëk absolut, si çdo situatë qe na ka bere keq, është e rëndësishme te mendojmë, sepse edhe një zhgënjim ne dashuri është diçka qe duhet kaluar.

Për ta bere këtë mund ti kërkoni ndihme një mikeshe apo miku, një psikologu apo dikujt qe tju rilidh me realitetin. Nëse doni te bëni paqe me partnerin apo te vazhdoni rrugën tuaj, është e rëndësishme te reagoni.
Te kaloni një zhgënjim ne dashuri

Sa me shume te jeni lënduar aq me e vështire është te rikuperoheni, por koha është një ndihme shume e madhe,

– Te pranoni atë qe ka ndodhur dhe te mos harroni se çdo zhgënjim ndihmon për tu rritur, për te qene me te forte dhe për te njohur me mire veten tuaj.

– Te jeni te rrethuar nga persona qe ju bëjnë te qeshni dhe ti dedikoheni një aktiviteti qe ju ndihmon te relaksoheni.

– Te ndaloni se gjeturi me çdo kusht një përgjigje, por te mendoni me shume për veten tuaj, mbase edhe për te ndryshuar look apo ti kushtoni me shume vëmendje vetes tuaj.

Shtuar 26.03.2021 09:03

Tags: