Pse disa njerëz gënjejnë edhe kur nuk është aq e nevojshme?

Ne të gjithë themi gënjeshtra në një mënyrë ose në një tjetër gjatë jetës sonë. Gënjeshtrat e bardha janë të pranueshme për sa kohë që i shërbejnë një qëllimi si dalja nga një situatë, por, ka raste kur njerëzit gënjejnë edhe kur nuk duhet. Pra, këtu janë arsyet pse njerëzit gënjejnë.

Për shumë njerëz, të thuash të vërtetën mund të nënkuptojë heqjen dorë nga kontrolli. Ata mund të përpiqen të kontrollojnë një situatë të caktuar për të ndikuar në një vendim në mënyrë që të marrin reagimet që duan. E vërteta mund të jetë pak e papërshtatshme sipas situatës.

Ata kanë frikë të zhgënjejnë të tjerët

Një person shpesh gënjen sepse nuk dëshiron të zhgënjejë tjetrin. Disa njerëz kanë shumë pritshmëri nga ne dhe reagojnë në mënyrë agresive nëse gjërat nuk tingëllojnë ashtu siç u pëlqen.

Gënjeshtra është e rëndësishme për ta

Kjo është me të vërtetë një nga arsyet kryesore! Nëse dikush po thotë gënjeshtra, ka mundësi që të jetë e rëndësishme për të të gënjejë. Mund të mos jetë e rëndësishme për ju, por mund të jetë e rëndësishme për ta. Ata mund të jenë mendimtarë të tepërt ose njerëz që kanë tendencën të bëjnë presion të panevojshëm mbi veten.

Gënjeshtarët patologjikë

Kjo është një kategori krejt tjetër kur bëhet fjalë për gënjeshtarët. Është një lloj sëmundje që ata nuk mund ta ndihmojnë dot veten. Ata mund të gënjejnë për gjënë më të vogël si ngjyra e filxhanit të tyre, atë që kanë veshur dje, gjëra që nuk kanë nevojë të gënjehen.

Shtuar 18.08.2022 14:57