Makinat fluturuese mund të bëhen realitet në fund të dekadës

Makinat fluturuese mund të bëhen realitet në fund të dekadës, ka pretenduar një shef i lartë i industrisë.

Michael Cole, i cili drejton prodhuesin e makinave Hyundai, tha: “Është diçka në të cilën po bëjmë një investim shumë domëthënës dhe mendojmë se është pjesë e së ardhmes”.

Mike Hawes, kreu i trupit të industrisë, Shoqëria e Prodhuesve dhe Tregtarëve të Motorëve, e krahasoi konceptin me makinat fluturuese në karikaturat e viteve 1960, Jetsons.

Firma koreano-jugore Hyundai ka punuar për idenë e “lëvizjes urbane në ajër” për disa kohë. Ai zbuloi një makinë fluturuese konceptuale në një shfaqje tregtare në tetor të vitit të kaluar.

Aeroporti i parë për makinat fluturuese do të hapet në Coventry, në një lidhje mes Hyundai dhe të tjerëve.

I quajtur Urban-Air Port, ai përshkruhet si ‘aeroporti më i vogël në botë’ dhe është gjithashtu i dizajnuar për dronët.

Madje ka pasur raporte që Hyundai mund të ketë një shërbim taksi në ajër deri në vitin 2025.


Shtuar 30.06.2021 21:58