UEFA sot mban një video-konferencë, çfarë do të diskutohet?

Drejtuesit që mendojnë planin për rifillimim e futbollit përmes krizës së paparë të Covid-19, tani po flasin për qershorin duke qenë optimistë si një kohë e mundshme për të rifilluar sezonin sesa shpresën e mëparshme për të pasur 30 qershorin si një datë për ta përmbyllur atë.

Në takimin me video-konferencë të 55 shoqatave të futbollit kombëtar të Evropës së bashku me UEFA-në të mërkurën [sot], dhe në Angli midis PFA, Premierligës dhe EFL, pyetjet në lidhje me zgjatjen e kontratave të lojtarëve gjatë verës, dhe kostoja e kësaj, do të jenë thelbësore.

Të gjitha organizatat e përfshira në diskutime theksojnë se ata e kuptojnë futbollin vetëm shqetësim kur jeta mund të kthehet në normalitet. Ndërsa koronavirusi vazhdon të përhapet, shqetësimet nuk kanë të ndalur.

Shkalla e krizës shëndetësore dhe pezullimet, më e madhe se vetëm dy javë më parë, kur UEFA mori vendimin për shtyrjen e Kampionatit Evropian me shpresën se periudha e zbrazur qershor-korrik do të mundësonte përfundimin e sezonit, tashmë paraqiti një perspektivë të ndryshuar.

Disa njerëz që do të përfshihen në takime këtë javë po flasin për sa i përket fillimit të qershorit nëse është e mundur dhe do të përfundojnë deri në gusht nëse është e nevojshme.

Edhe kjo tani duket optimiste por ligat, shoqatat kombëtare, UEFA dhe klubet po vazhdojnë të ruajnë fokusin e tyre për të mbaruar sezonet e tyre sepse ndryshe do të linte një vrimë të zezë për transmetuesit dhe sponsorët, të cilët në mënyrë të pashmangshme do të duhet të rimarrin disa nga paratë e tyre.


Shtuar 1.04.2020 08:08