Viri re! Dylli i veshit mund t’ju tregojë shumë për trupin tuaj

Mund të ju duket e pabesueshme, por dylli i veshit mund të tregojë shumë për shëndetin tuaj.

I verdhë, i lagësht dhe ngjitës–

Ky lloj dylli është i zakonshëm tek të rriturit. Trajta e lagësht dhe e ngjitshme, ndihmon për të mos lejuar kanalin e dëgjimit që të thahet.

Dylli në ngjyrë gri-

Mund të duket e pazakontë, por kjo lloj ngjyre në tampon nuk duhet të shqetësoheni. Kjo ngjyrë, është rezultat i procesit natyral të pastrimit të veshit.

E verdhë e zbehtë–

Kjo është ngjyrë e zakonshme tek fëmijët. Fëmijët priren që të prodhojnë më shumë dyll se të rriturit, por ky prodhim zvogëlohet gradualisht duke u rritur.

I errët dhe ngjitës–

Dylli i errët, tregon se trupi po djersin më shumë se normalja. Kjo gjë flet edhe për një aromë të rëndë të trupit.

Ngjyrë e errët dhe trajtë e dendur–

Është tregues se stresi mund ta shtyjë trupin tonë që të prodhojë më shumë dyll. Edhe djersitja e tepërt mund të shkaktojë këtë ngjyrë dhe trajtë, gjë që mund të çojë në bllokim të përkohshëm të veshëve. /albeu.com/


Shtuar 30.05.2020 08:47