9 këshillat e arta për koronavirusin që po thyejnë rrjetin

UNICEF ka publikuar nëntë këshilla të arta mbi koronavirusin duke informuar në radhe të parë qytetarët se si vepron virusi si edhe më pas si të mbrohemi prej tij.

Më poshtë, gjëni këshillat në fjalë, të cilat janë duke u shpërndarë gjerësisht edhe në rrjetet sociale:

-Koronavirusi është me diametër qelizor prej 400-500 mikro, kështu që çdo maskë parandalon kalimin ne goje dhe hunde;

-Virusi nuk vendoset në ajër, por në tokë, kështu që nuk transmetohet nga ajri;

-Koronavirus , kur bie në një sipërfaqe metalike, mund te jetoje deri ne 12 orë, sugjerohet larja e duarve me sapun dhe uje sa me mirë.

-Koronavirusi, kur bie në pëlhura, qëndron për 9 orë, kështu që larja e rrobave ose ekspozimi i tyre në diell 🌞për 2 orë mjafton për ta eliminuar;

-Virusi jeton në duar për 10 minuta, kështu që vendosja e 🧴xhelit me bazë alkooli mnafton per ta vrare;

-Nëse është i ekspozuar në një temperaturë prej 26-27 ° C, do të vritet, nuk jeton në zona të nxehta.

-Pirja e ujit të nxehtë dhe ekspozimi në diell është mjaft i mirë.

-Qëndroni larg akullores, ujit të ftohte dhe ushqimit të ftohtë.
Gargara me ujë të ngrohtë dhe kripë vret viruset dhe i parandalon ata të vendosen në mushkëri.

-Të qëndruarit ne shtepi shpeton jeten e prinderve dhe gjysherve tane.

-Respektimi i këtyre udhëzimeve është i mjaftueshëm për të parandaluar virusin. /albeu.com


Shtuar 9.03.2020 14:26