Ja çfarë ndodh me trupin tonë nëse flemë në një dhomë të ftohtë

Temperatura e dhomës ku flemë, veçanërisht në muajt e dimrit, ka një rëndësi thelbësore. Siç tregon një studim i realizuar nga studiues të ndryshëm, gjumi ynë dhe disa aspekte të trupit tonë përmirësohen bazuar në kushtet klimatike në të cilat flemë.

Por, për habi, ne kemi përfitimet më të mëdha duke fjetur në një dhomë të ftohtë! Duke fjetur në një dhomë, temperatura e së cilës luhatet midis 15 dhe 19 gradë, shumë më poshtë se 20/23 gradë të zakonshme, në të cilat zakonisht jemi mësuar të ndiejmë atë ngrohtësi që pajton gjumin, i sjell shumë përfitime trupin tonë.

Para së gjithash, zvogëlon rrezikun e diabetit dhe sëmundjeve metabolike, zvogëlon rrezikun e plakjes, pasi temperatura e ulët parandalon që trupi të ftohet në mënyrë natyrale përmes gjumit dhe melatoninës, i cili është një agjent shumë i fuqishëm kundër plakjes.

Më në fund, ekspertët rekomandojnë të flini lakuriq nëse jeni në shoqëri. Më në fund, gjumi në një mjedis më të ftohtë do të na lejojë të flemë më shpejt, pasi trupi do të arrijë temperaturën e duhur shkurtimisht për gjumin e duhur, kështu që ne do të jemi në gjendje të flemë sa më shpejt.


Shtuar 5.01.2020 22:16