Lajm i mirë nga Jakohama, maqedonasi i infektuar me koronavirus në gjendje të mirë shëndetësore

Shteta maqedonas, i cili është izoluar në spital pasi është infektuar me koronavirus në kroçeren në portin e qytetit japonez, Jokohama, është në gjendje të mirë shëndetësore.

Pas trajtimit trejavor ai do të lëshohet, theksoi sot epidemiologu Zharko Karaxhovski nga Instituti për Shëndet Publik.

“Njëzet e pesë përqind e njerëzve që janë infektuar nga virusi në kroçeren janë lëshuar në shtëpi. Franca, Gjermania dhe SHBA-ja i kanë transferuar udhëtarët e tyre.

Dy shtetasit tanë të tjerë që janë në kroçere nuk janë të infektuar, janë në gjendje të mirë shëndetësore dhe vazhdojnë me punën e tyre me masa për mbrojte parandaluese.

Ata po punojnë në pjesën për përgatitjen dhe shpërndarjen e ushqimit”, tha Dr. Karaxhovski.


Shtuar 21.02.2020 13:07