Zgjoheni të lodhur në mëngjes? Zbuloni cila është arsyeja

Kur bëjmë shtatë deri në nëntë orë gjumë, përgjithësisht zgjohemi mjaftë të freskët.
Sigurisht, mund të jemi pakëz të përgjumur, por me një filxhan kafe çdo gjë rregullohet. Unik Portal ju sjellë pesë arsye pse ndiheni të lodhur pasi zgjoheni nga gjumi në mëngjes!

Mungesa e gjumit cilësor
Sipas Fondacionit kombëtarë të gjumit, “të paktën 40 milionë amerikanë vuajnë nga mbi 70 çrregullime të ndryshme gjumi, 60 për qind e të rriturve raportojnë se kanë probleme me gjumin disa netë në javë ose më shumë”. Pa gjumë të duhur, prej 7 deri në nëntë orë , truri dhe trupi nuk mund të rimbushën dhe të funksionojnë si duhet.Një mendje e ngadaltë plus një trup i ngadaltë sjellë një ditë negative. Ajo çfarë duhet të bëni është të bëni zakon të shkoni në shtrat gjthmonë në të njëjtën kohë dhe të zgjoheni gjithmonë në orën e njëjtë, edhe në ditët e vikendit.

Ushqim jo i shëndetshëm
Ju mund të konsumoni ushqime të shëndetshme, por mund të mos merrni sasinë e nevojshme. Sigurohuni që të keni një dietë të ekuilibruar,ushqim të shëndetshëm, dhe të plotësoni mangësitë në konsum ushqimor. Vitaminat A, C dhe B12, së bashku me kalcium, magnez dhe zink janë shumë të rëndësishme për shëndetin e trurit.Marrja e një multivitamini me cilësi të lartë është një mundësi e mirë për të marrë të gjitha lëndët ushqyese esenciale dhe jo esenciale.

Stresi kronik
Ekziston ky mit i përhapur në shoqëri që njerëzit i janë nënshtruar stresit të vazhdueshëm për shkak të presionir për më shumë punë.

Studimet tregojnë se puna e tepërt e rrit stresin në mënyrë dramatike.

Pasiviteti i madh pas punës
Stresi i madh gjatë ditës i ka bërë njerëzit “dembel” në mbrëmje.Pjesa dërmuese mbrëmjet i kalojnë krejt në mënyrë passive, duke shikuar tv dhe duke përdorur teknologjinë. Njerëzit duhet të bëjnë të kundërtën. Duhet ti kalojnë mbrëmjet me aktivitete për tu liruar nga stresi Iimadh në punë gjatë ditës. Vrapim, stërvitje, udhtrime, çfarë do qofshin ato ose një shëtitje e shpejtë prej 15-30 minutash në ditë është më së e mjaftueshme, për të qenë më mirë.

Dehidrimi
Duhet vetëm një rënie prej 2% në nivelet e hidratimit për të ndikuar vëmendjen dhe kujtesën ndërsa më shumë se tre të katërtat e amerikanëve janë dehidratuar kronikisht. Uji i jep trurit energjinë elektrike të nevojshme për të gjitha funksionet e trurit, duke përfshirë proceset e mendimit dhe kujtesës. H2O kërkohet gjithashtu për prodhimin e neurotransmetuesve të trurit dhe hormoneve.

Kjo është një zgjidhje e thjeshtë, por mund të jetë e vështirë për t’u kujtuar. Mbajeni një shishe me ujë me vete gjatë gjithë kohës.


Shtuar 18.06.2020 07:59