Punoni nga shtëpia dhe keni dhimbje shpine? Mësoni këto ushtrime

Jo të gjithë punojnë në zyre dhe duhet të zgjohen në të njëjtin orar që të shkojnë në punë, disa nga ne punën e bëjnë nga shtëpia dhe kjo është një mënyrë e vështirë duke qëndruar ulur në kolltuk.

Qëndrimi ulur tërë kohën shkakton dhimbje të shpinës. Të cilat nuk ndalen në qoftë se nuk marrim masa, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net.

Një zgjatje e lehtë e shpinës ndoshta mund të jetë një ndihmë e madhe për ju. Këto janë disa nga zgjatjet që do ju hyjnë në punë.

Zgjatja e qafës

Kjo zgjatje do të relaksoj muskujt e qafës tuaj, të cilat marrin shumë tendosje gjatë gjithë ditës kur jeni duke u përgjuar në ekranin tuaj.

Filloni duke u ulur lart në buzë të një vendi me supet tuaja të tërhequra poshtë dhe mbrapa. Vendoseni dorën e djathtë në skajin e karriges (kjo mban shpatullën tuaj poshtë), dhe përdorni dorën e majtë për të pushuar në anën e djathtë të kokës tuaj dhe shumë butësisht tërheq kokën tuaj që shtrihet në anën e djathtë të qafës.

Jini të butë, thjesht lini që muskujt të qetësohen butësisht për 30 sekonda, tre herë secilën anë.

Shtrirje e sipërme

Me shpinën tuaj të këndshme dhe të gjatë, ngrini krahët lart mbi kokë, mbyllni gishtat dhe largojeni nga vetja. Mbajeni shtrirjen për 20-30 sekonda.

Zgjatja e gjoksit

Kjo shtrirje është e mahnitshme për hapjen e përparme të shpatullave tuaja, duke ndihmuar në përmirësimin e qëndrimit tuaj.

Ndërsa qëndroni në një derë, vendosni krahët lart në kornizën e derës dhe vendosni një këmbë përpara përmes portës. Tjetra, përkulni gjurin tuaj përpara derisa të ndjehet një shtrirje përgjatë pjesës së përparme të gjoksit ose shpatullave. Duart dhe bërrylat duhet të prekin kornizën e derës dhe krahët e sipërm tuaj horizontale në tokë.

Merrni frymë thellë atje dhe mbajeni shtrirjen për rreth 30 sekonda deri në një minutë. Merrni frymë butësisht në të dhe mos e shtyni maksimumin tuaj.

Përsëriteni tre herë secilën anë.

Kthesë kurrizore

Mbajtja e ulur me gjunjët në përputhje me njëra-tjetrën, vendoseni dorën e majtë në gju tuaj të djathtë dhe kthesë tërë trupin tuaj të sipërm në të djathtë, duke kërkuar pas shpatullave. Mbajeni, pastaj kthejeni prapa dhe përsërisni në anën tjetër.

Zgjatja në formë të maces

Kjo funksionon në shpinë të mesit tuaj dhe ndihmon për të përmirësuar zgjatjen dhe përkuljen në shpinë. Filloni nga të katër anët dhe kaloni midis bërjes së shpinës si një mace dhe ngritjes së kokës dhe shtyllës së kokës drejt tavanit.


Shtuar 21.03.2020 14:26