Gjermania, emetuesja më e madhe e karbonit në Europë

Kancelarja gjermane Angela Merkel po jep një deklaratë mbi përpjekjet e vendit të saj për ndryshimin e klimës.

Ajo thotë se ne mund të sigurojmë që industritë dhe bizneset tona të mund të zhvillojnë teknologjitë dhe mënyrat më të mira për të arritur neutralitetin klimatik.

Merkel, e cila së shpejti nuk do të jetë më kancelare, thotë se duhet të ketë një çmim për emetimet e CO2.

Të marra së bashku, BE-ja është emetuesi i tretë më i madh i CO2 në botë, pas vetëm Kinës dhe SHBA-së, dhe Gjermania emeton më së shumti individualisht nga të gjitha 27 vendet e BE-së.

Dhe, sipas Our Ëorld in Data, vetëm tre vende kanë emetuar më shumë CO2 se Gjermania në histori – SHBA, Kina dhe Rusia./albeu.com


Shtuar 1.11.2021 17:23

Tags: ,