Australia po digjet, rreth 2 mijë shtëpi të shkatërruara e qindra kafshë të ngordhura (FOTO LAJM)

jarret në Australi kanë shkaktuar dëme të jashtëzakonshme. Rreth 2000 shtëpi tashmë janë shkatërruar. Sipas autoriteteve ekuipazhet po përgatiten për përkeqësimin e kushteve.

Pas reshjeve të shiut, që rritën shpresat për australianët, temperaturat priten që të rriten përsëri, duke shkaktuar frikën se dy zjarre mund të formojnë një “mega zjarr” të ri.

Mediat e huaja shkruajnë se të paktën 25 njerëz dhe miliona kafshë kanë vdekur që nga shtatori.

Këshilli i Sigurimeve i Australisë vlerësoi se fatura e dëmit kishte arritur në 700 milion dollarë, por gjithashtu theksoi se priste që kostoja të rritet ndjeshëm.


Shtuar 7.01.2020 07:48