Përfitimet pozitive që kanë lulet në jetën tonë të përditshme

Marrja e luleve, përveç gëzimit dhe emocionit që mund të na japë një gjw e tillë, dëshmon gjithashtu se është jashtëzakonisht e dobishme për shëndetin tonë!

Shoqëria Amerikane e Shkencave Hortikulturore zhvilloi një studim që vlerësoi nëse bimët kanë efekte terapeutike tek pacientët e operuar dhe rezultatet ishin mahnitëse. Në studim u përfshinë 90 pacientë, të cilët ishin të ndarë në dhoma që kishin bimë dhe disa që nuk kishin. Ata të rrethuar nga një lloj bime kishin rezultate shumë të ndryshme nga të tjerët, informon albeu.com.

Sipas studimit, ata të ekspozuar ndaj luleve shfaqën presion të ulët të gjakut dhe rrahje zemre, ulur nivelet e dhimbjes, stresit dhe lodhjes, dhe emocione më pozitive dhe kënaqësi më të lartë për dhomat e tyre sesa pacientët pa bimë. Gjetjet e këtij studimi tregojnë se lulet duhet të konsiderohen si një “ilaç plotësues” për shërimin e pacientëve, informon albeu.com.

Buqetat me lule gjithashtu mund të na bëjnë të ndihemi më pak të stresuar, sipas një studimi të botuar në terapitë plotësuese në mjekësi. Studiuesit u dhanë studenteve femra një vazo të freskët me trëndafila për konviktet e tyre dhe rezultatet treguan se ata ndiheshin më të qetë dhe më pak të stresuar se më parë./albeu.com


Shtuar 20.05.2021 12:57