Çfarë ushqimesh të konsumoni pasi vrapimit në mëngjes

Vrapimi është ushtrimi më i dobishëm për të qenë i shëndetshëm dhe në formë. Vrapimi çdo mëngjes përmirëson shëndetin e zemrës, rrit qëndrueshmërinë, si dhe ndihmon në uljen e niveleve të kolesterolit. Pasi kryeni vrapimin në mëngjes, ndiheni të uritur.

Kjo ndodh sepse sasia e glukozës në trup zvogëlohet dhe muskujt kërkojnë lëndë ushqyese.  Nëse gjatë kësaj kohe nuk konsumoni glukozë dhe proteina, atëherë ekziston një mundësi e shtuar e dëmtimit dhe dobësimit të muskujve. Për të shmangur këtë problem, duhet të merrni disa lloje ushqimesh pas vrapimit në mëngjes.

Qumësht me çokollatë

Konsumimi i qumështit me çokollatë ndihmon në rikuperimin e muskujve pas një vrapimi. Në qumështin me çokollatë, duhet të shtoni pluhur çokollate, pluhur kanelle dhe pluhur bajame.

Vezë të zier, avokado dhe shegë

Të hash vezë të ziera, shegë dhe avokado pas vrapimit është e dobishme. Ato përmbajnë shumë lëndë ushqyese të cilat ndihmojnë në sigurimin e energjisë duke e bërë trupin të shëndetshëm.

Qumësht dhe bajame

Mineralet dhe vitaminat e pranishme si në qumësht ashtu edhe në bajame janë të dobishme për trupin tuaj. Lëndët ushqyese ndihmojnë në mbajtjen e muskujve të shëndetshëm. Për këtë, merrni 1 filxhan qumësht dhe disa bajame.

Bollgur

Bollguri përmban fibra dhe antioksidantë që ndihmojnë në uljen e peshës duke mbajtur trupin të shëndetshëm. Gjithashtu, ekzistojnë burime të mira të proteinave, për shkak të të cilave marrja e tyre pas vrapimit në mëngjes është e dobishme.


Shtuar 20.04.2021 10:57