Eliminoni gërvishtjet nga këpucët vetëm me vaj ulliri, por ja si duhet ta përdorni

Vaji i ullirit nëse përdoret në mënyrën e duhur mund t’ia kthejë shkëlqimin lëkurës dhe kështu të duket sërish si e re

Ky vaj është veçanërisht i dobishëm kur lëkura vjetrohet pas veshjes afatgjatë.

Si ta përdorni vajin e ullirit:

– Merrni një leckë të pastër pambuku dhe lageni me vaj ulliri.
– Pastaj me ndihmën e lëvizjeve të lehta rrethore fërgojeni vajin e ullirit në gërvishtje dhe në pjesën përreth.
– Lëreni që të absorbohet tërësisht dhe të thahet.

Nëse gërvishtja është ende e dukshme, bëni edhe një hap:

– Vajin e ullirit hidheni sipër lëkurës së gërvishtur.
– Merrni një leckë të pastër, lageni në ujë dhe kullojeni
– Vëreni mbi gërvishtje
– Merrni hekurin dhe aktivizojeni që të nxehet dhe kur të jetë mjaftueshëm i nxehur vendoseni mbi leckën e njomur disa sekonda
– Pastaj zonën e gërvishtjes shkëlqejeni duke përdorur mjete për shkëlqimin e këpucëve
– E fundit, eliminoni tepricën e mjeteve për shkëlqim me ndihmën e sfungjerit.