Shtojini mbi 10 vite jetë vetes me këto 5 zakone

Janë pesë zakone që mund të rrisin jetëgjatësinë tonë deri në 14 vjet, sipas një studimi nga Universiteti i Harvardit.

Këto pesë zakone, sipas një studimi të Harvard TH Chan School of Public Health, janë: Të ushqyerit e duhur nëpërmjet ushtrimeve të rregullta . Mbajtja e një trupi të shëndetshëm. Mos konsumoni sasi të mëdha alkooli . Mos pini duhan .

Për gratë që morën pjesë në studim dhe adoptuan këto zakone, studiuesit vlerësuan se fituan 14 vite të tjera jetë. Meshkujt fituan 12 vite në krahasim me ata që nuk i ndiqnin pesë zakonet e mësipërme.

Shtuar 18.01.2022 15:43