Shkencëtarët britanikë: Dy doza vaksine nuk mjaftojnë për të mos u infektuar me Omicron

Dy doza të një vaksine anti-Covid nuk janë të mjaftueshme për të mos u infektuar me variantin Omicron, kanë paralajmëruar shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar.

Analiza e hershme e rasteve të Omicron dhe Delta në Mbretërinë e Bashkuar tregoi se vaksinat ishin më pak efektive në ndalimin e variantit të ri.

Por një përforcues i tretë parandalon rreth 75% të njerëzve që të kenë ndonjë simptomë Covid.

Ndërkohë, Sekretari i Nivelimit, Michael Gove, i cili kryesoi një takim me ministrat e parë të vendeve të deleguara dje, paralajmëroi se Mbretëria e Bashkuar përballet me një “situatë thellësisht shqetësuese”.

Duke folur pas mbledhjes së komitetit të urgjencës të qeverisë Cobra, ai tha se masat e marra deri më tani ishin “proporcionale”, por ministrat “absolutisht” po mbanin gjithçka nën shqyrtim.


Shtuar 11.12.2021 08:15