Reshjet e dëborës prezente në gjithë qarkun e Korçës, ja si paraqitet situata në akset kryesore

Reshjet e dëborës janë prezente në të gjithë qarkun e Korçës, teksa raportohet se subjektet kontraktore janë duke kriposur dhe mirëmbajtur akset kryesore nacionale e ato turistike.

Në terren janë 21 borëpastruese, 8 fadroma, 11 kamionçina dhe 7 kamiona, kryesisht në akset Qafë Thanë- Pogradec- Korçë-Kapshticë, Korçë-Ersekë, Leskovik-Çarshovë, Korçë-Voskopojë, Boboshticë-Dardhë, K/Zëmblak-Doganë- Goricë, Maliq-Lozhan Moglicë, Podgorie-K/Zvezdë, Bilisht-Miras.

Sakaq, raportohet se nga bashkitë po punohet për rrugët dytësore, lidhëse dhe qendrat e qyteteve, ndërsa deri tani është bashkëpunuar dhe me strukturat e policisë për normalizimin e qarkullimit.

Po ashtu autoritetet kanë këshilluar drejtuesit e automjeteve për përdorimin e gomave dimërore dhe zinxhirëve.


Shtuar 20.01.2024 18:31