Putin rrit shpejtësinë e “pushtimit”, ofron pasaportë ruse për qytetarët e Mariupolit

Qytetarëve të Mariupolit iu ofrua mundësia për të marrë një pasaportë ruse me një procedurë të përshpejtuar, e cila nuk parashikon më regjistrim të ndërmjetëm pranë autoriteteve të Republikës së vetëshpallur separatiste pro-ruse të Donetskut.

Kjo u raportua nga Petro Andriushchenko, këshilltar i kryetarit legjitim të qytetit port ukrainas, tani i kontrolluar nga forcat e Moskës, cituar nga Ukrainska Pravda.

Një dekret i presidentit Vladimir Putin u publikua sot, i cili e bën më të lehtë për banorët e rajoneve Kherson dhe Zaporizhzhia në Ukrainën juglindore të marrin nënshtetësinë ruse.

Shtuar 25.05.2022 18:11