Pse uji e përkeqëson ekzemën në dimër

Simptomat e ekzemës mund të përkeqësohen me ndryshimin e stinëve – por si mund të luajë rol cilësia e ujit në trajtimin e ekzemës gjatë dimrit?

Ekzema është një lloj sëmundjeje e lëkurës që shkaktohet nga një kombinim i aktivizimit të sistemit imunitar, gjenetikës dhe shkaktarëve mjedisorë. Moti i dimrit ka përkeqësuar simptomat e ekzemës pasi ajri i ftohtë thahet, por rezulton se dushet e gjata e të nxehta mund ta bëjnë atë edhe më të përflakur. Menaxhimi i ekzemës gjatë dimrit mund të jetë i ndërlikuar, por bërja e këtyre rregullimeve të thjeshta mund të lehtësojë disa nga simptomat.

Si ndikon cilësia e ujit në ekzemë

Një studim i fundit nga Universiteti i Sheffield-it ka zbuluar se ngurtësia e ujit të rubinetit mund të ndikojë në inflamacionin e dermatitit atopik – më i njohur si ekzema.

Studimi testoi se si larja me lloje të ndryshme uji ndikon tek ata që vuajnë nga ekzema dhe acarimi i lëkurës.

Një nga përfundimet kryesore nga studimi ishte se uji i fortë përfundimisht e bën ekzemën më keq.

Kalciumi, magnezi dhe vetitë e tjera të gjetura në ujin e fortë u zbuluan se ishin substancat më tharëse dhe pro-plakje, të cilat kontribuojnë në inflamacionin e ekzemës në lëkurë duke prishur pengesën natyrore të lagështisë së lëkurës.

Ndërsa nuk mund ta ndryshoni plotësisht fortësinë e ujit tuaj, zbutësit e ujit Harvey kanë ndarë këshillat e tyre kryesore për të parandaluar irritimin dhe thatësinë e lëkurës këtë dimër.

Lëkura juaj ka nevojë për TLC shtesë në dimër ndërsa lufton me erërat e akullta dhe temperaturat në rënie, si dhe ajrin e thatë dhe të nxehtë në shtëpi.

Përdorni një gjurmues të kodit postar si kontrolluesi i ujit të fortë Harveys Water Softeners për të vlerësuar cilësinë e ujit të rubinetit në shtëpi.

Nëse kodi juaj postar ka një nivel fortësie uji mbi 100 ppm (pjesë për milion), mund të përfitoni nga një zbutës uji.

Zbutësit e ujit funksionojnë duke hequr kalciumin dhe mineralin e magnezit nga uji juaj kur ai hyn në shtëpinë tuaj.

Kufizoni dushin

Kufizimi i numrit të dusheve që bëni në një ditë do ta ekspozojë lëkurën tuaj ndaj substancave irrituese në ujin e fortë duke ruajtur nivelet natyrale të yndyrës në lëkurë.

Për të shmangur heqjen e lagështisë nga qelizat tuaja, kufizoni dushin tuaj të ngrohtë në jo më shumë se një 10 minuta në ditë.

Hidratoni rregullisht

Hidratuesit natyralë dhe të trashë funksionojnë mirë për të riparuar dëmtimin e barrierës së lagështisë së lëkurës dhe ndihmojnë në menaxhimin e simptomave të ekzemës.


Shtuar 24.12.2021 17:13