Policia: Marrëveshja për vendosjen e targave po zbatohet në të gjitha pikat kufitare (FOTO LAJM)

Policia e Kosovës ka njoftuar se pika dy e marrëveshjes së arritur në Bruksel në mes Kosovës dhe Serbisë që ka të bëjë me vendosjen e targave të përkohshme të cilat do të jenë në formën e stikersave, ka nis të zbatohet në të gjitha pikat kufitare.

Policia nëpërmjet një komunikate thotë se si institucion i zbatimit të ligjit ka bërë përgatitjet e nevojshme për implementim dhe zbatim të vendimit i cili i referohet marrëveshjes së arritur në Bruksel, ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Serbisë, e që ka të bëjë me vendosjen e targave të përkohshme të cilat do të jenë në formën e stikersave.

“Ashtu siç është përcaktuar me marrëveshje, zbatimi ka filluar në nivel vendi, në të gjitha pikat e kalimit kufitar, pasi me kohë janë bërë përgatitjet si në aspektin e angazhimit të resurseve njerëzore po ashtu edhe të atyre logjistike, në mënyrë që të ju mundësohet qytetarëve pajisja më e shpejtë me targa të përkohshme në formë të stikersave dhe mundësia e qarkullimit dhe lëvizjes së lirë. Policia e Kosovës, sipas detyrës zyrtare dhe autorizimeve ligjore e kushtetuese, do të vazhdojë realizimin e detyrave dhe përgjegjësive ligjore në interes të ruajtjes së rendit dhe sigurisë publike, si dhe garantimin e lëvizjes së lirë në nivel vendi”, thuhet në komunikatë. /albeu.com/

 

 

 

 

 

 

 


Shtuar 4.10.2021 10:50