Përse personat e martuar zgjedhin të kenë afera?

Pse gënjejnë dhe e fshehin?

Mira Kirshenbaum, një këshilluese e çifteve, me karrierë 30 vjeçare ka shpjeguar në librin e saj “Kur njerëzit e mirë kanë afera: Brenda zemrave dhe mendjeve të njerëzve me dy lidhje”.

Ajo ka ndarë në një intervistë disa prej arsyeve se pse njerëzit tradhtojnë, shkruan lajmi.net.

A ka ndonjë mënyrë të strukturuar se si fillojnë aferat?

Njerëzit zakonisht thotë se “nuk planifikuan kurrë që gjërat të ndodhin kështu”, dhe në fakt, shumicën e herëve janë të sinqertë në këtë fjali. Zakonisht kur njerëzit janë të palumtur në lidhje e tyre, ata do të kërkojnë një të dytë.

Ata e vënë re se kanë tepruar me afrimitetin e tyre me dikë vetëm pasi është bërë vonë. Ata do të ndjehen në faj, mirëpo do të jenë nën iluzionin se askush nuk do ta kuptoj, dhe askush nuk do të lëndohet.

Sa zgjatë kjo gjendje lumturie?

Kjo zgjatë shumë pak, sepse është e pamundur që të mbash 2 lidhje plotësisht funksionale, shkruan lajmi.net. Është si një shtëpi me letra, nuk është stabile dhe sa më shumë që vazhdon ta ngritësh, aq më shumë ka mundësi të rrëzohet.

A kapen shumica e njerëzve?

Shumica e njerëzve kapen. Gjithmonë ka gjurmë që do të harroni t’i fshihni. Një bisedë, një dhuratë, një shenjë në trup, një gënjeshtër që miqtë tuaj nuk e dinë se e keni thënë, etj.

A duhet të rrëfeni çfarë keni bërë nëse ndjeheni fajtorë?

Jo. Mund ta dëgjoni vazhdimisht se është shumë e rëndësishme të thoni të vërtetën, por jo në këtë rast. Të gjithë meritojnë të mos gënjehen por në tradhti, ju vetëm sa do të lëndoni edhe më keq partnerin tuaj. Lidhja juaj me shumë gjasë do të përfundoj sepse nuk do të ketë më besim mes jush, shkruan lajmi.net.

A ndodhë që njerëzit që vendosin të martohen me të dashurin/dashurën vetëm që të largohen nga martesa në të cilën janë?

Kjo në fakt ndodhë më shumë sepse personi veçse ka qenë duke kërkuar një mënyrë për tu larguar nga ajo martesë, dhe partneri i ri i jep një shtysë për të cilën ata kishin nevojë për tu ndarë.

A mund të bëjë lidhjen më pasiononte tradhtia?

Kjo është e pavetëdijshme. Askush nuk mendon “do të tradhtoj partnerin që të na bëhet lidhja më pasionante”, por kur e bëjnë, ata mund të kuptojnë se sa shumë e donë partnerin e tyre dhe të bëhet martesa e tyre më pasionante.

A ndodhë tradhtia atëherë kur personat duan të bëjnë çfarë nuk kanë mundur më parë?

Një numër i lartë i aferave ndodhë për shkak se gruaja ose burri nuk ka pasur shumë eksperienca më parë, dhe atyre iu duket sikur iu ka ngelur gjëra pa provuar.


Shtuar 12.04.2021 23:09

Tags: ,