Përfundon mbledhja e UEFA-së, kjo është deklarata e përbashkët mbi Superligën evropiane

UEFA ka lëshuar një deklaratë të re për të dënuar Superligën e cila doli si ide për t’u krijuar nga 12 klube të mëdha evropiane.

Kongresi i 45-të i zakonshëm i UEFA-s u mbajt sot në Montreux dhe organi drejtues evropian i futbollit lëshoi ​​një deklaratë të re kundër Superligës që ishte shpallur të dielën, përcjell KosovaPress.

“55 shoqatat anëtare dhe pjesëmarrësit në Kongresin e UEFA-së dënojnë deklaratën e të ashtuquajturës” Superligë “. Kongresi i UEFA-së është i vendosur se” Super;iga “e mbyllur shkon kundër vetë konceptit të asaj që do të jetë evropiane: e unifikuar , e hapur, mbështetëse dhe parimore mbi vlerat sportive “, thuhet në deklaratë.

“UEFA dhe shoqatat e saj anëtare besojnë në një model vërtet evropian që bazohet në gara të hapura, solidaritet dhe rishpërndarje për të siguruar qëndrueshmërinë dhe zhvillimin e lojës për të mirën e të gjithëve dhe promovimin e vlerave evropiane dhe rezultateve shoqërore.”

“Klubet konspirative padyshim kanë dështuar të shohin që statusi i tyre sot nuk u arrit në izolim, por përkundrazi ishte pjesë e një sistemi dinamik Evropian ku klubet e mëdha, të mesme dhe të vogla kanë kontribuar të gjitha në sukseset dhe humbjet e të gjithëve.”

“Është një fyerje ndaj vlerave evropiane dhe meritës sportive që ata të supozojnë se kanë të drejtë të” ndahen “dhe të pretendojnë për trashëgiminë që të gjithë ndërtuan.”

“UEFA, shoqatat e saj anëtare dhe të gjithë ata që e duan futbollin qëndrojnë të vendosur dhe do të rezistojnë fuqimisht dhe do të luftojnë kundër kësaj lëvizje nga pronarët e këtyre klubeve dhe mbështetësit e tyre në masën më të plotë të mundshme.”

“Ne e dimë, moralisht, atë që është në rrezik dhe do ta mbrojmë futbollin nga një klan egoist që nuk kujdeset për asgjë. Ne jemi futboll evropian. Ata nuk janë.”, thuhet në fund të deklaratës.

Shtuar 20.04.2021 19:10