Kreu 9 mijë telefonata në urgjencë, 49 vjeçari përfundon në pranga

Një 49-vjeçar është arrestuar pasi ka kryer plot 9 mijë telefonata në shërbime të ndryshme urgjence me qëllimin e vetëm të fyerjes së operatorëve.

Personi i arrestuar ka bërë 3.789 thirrje në numrin 091, 4957 në numrin 112 dhe disa të tjera në Policinë Lokale të Gijón të Spanjës.

Hetimi filloi në prill, pasi Qendra Inteligjente për Komunikimin dhe Kontrollin e Komandës 091 i policisë së Asturias zbuloi vëllimin e jashtëzakonshëm të thirrjeve të bëra nga një njeri i cili “thirri vetëm për të qortuar dhe fyer operatorët“.

Operatorët ishin në gjendje të identifikojnë personin që bën thirrjet dhe u kërkua të ndalonin përdorimin e linjave të shërbimeve të urgjencës. Sidoqoftë, sipas policisë, shkelësi “injoroi kërkesat e përsëritura të operatorëve të urgjencës për të ndaluar pushtimin e linjave të urgjencës”.

Tani ai përballet me tre muaj deri në një vit burg ose një gjobë prej gjashtë deri në 18 muaj për krimin e mosbindjes së rëndë.


Shtuar 13.05.2021 22:22