Hungaria miraton kërkesën e Finlandës për t’u anëtarësuar në NATO

Kërkesa e Finlandës  për anëtarësim në NATO u miratua nga parlamenti hungarez në mbledhjen e tij të hënën.
Sipas informacioneve nga Asambleja Kombëtare e Hungarisë, integrimi i vendit nordik në Aleancën e Atlantikut të Veriut u mbështet nga 117 deputetë, 40 ishin kundër dhe 18 abstenuan.

Në ditët e fundit, kreu i fraksionit qeverisës Fidesz, Mate Kocsis, kishte thënë se parlamenti hungarez do të votojë anëtarësimin e Finlandës në NATO më 27 mars, ndërsa vendimi për anëtarësimin e Suedisë do të merret më vonë.

Kryeministri hungarez Viktor Orbán ka thënë më parë se qeveria hungareze mbështet Finlandën dhe Suedinë për t’u anëtarësuar në NATO, por deputetët hungarezë nuk janë entuziastë për ratifikimin e saj, pasi autoritetet në ato vende përhapin “gënjeshtra të paturpshme” për Hungarinë.

Përveç kësaj, sipas tij, kufiri i drejtpërdrejtë ndërmjet NATO-s dhe Rusisë do të rritet me 1000 kilometra./Albeu.com/


Shtuar 27.03.2023 19:06