DOKUMENTET/ Klevis Balliu: Rama e Veliaj u transferojnë ndërtuesve të mëdhenj kompleksin e fundit sportiv në Tiranë, Dajtin

Koordinatori Rajonal i PD për Tiranën, Klevis Balliu gjatë një deklaratë për mediet ka akuzuar kreun e qeverisë Edi Rama dhe kryebashkiakun e Tiranës Erion Veliaj, se po i transferojnë ndërtuesve të mëdhenj kompleksin e fundit sportiv në Tiranë, Dajtin.

Balliu ka ndarë me opinionin publik dokumente, të cilat sipas tij faktojnë transefrimin.

Klevis Balliu: Ndërkohë që lideri i opozitës Sali Berisha, prej 136 ditësh është në burgim politik, nën hetim për kompleksin Partizani të kthyer pronarëve legjitimë, Edi Rama dhe Erion Veliaj u kanë transferuar ndërtuesve të mëdhenj kompleksin e fundit sportiv në Tiranë, Dajtin.

Kjo fakton se e gjithë çështja ndaj Sali Berishës, përpos skandaleve të gjyqtares me 3 mbiemra, është një flluskë sapuni politik përgatitur nga SPAK. I vetmi themel i tyre është interesi për ruajtjen e pushtetit të korruptuar të Edi Ramës dhe Erion Veliajt që i trajtojnë si kolegë.

Për të vërtetuar njëanshmërinë dhe kapjen e SPAK, në procesin politik kundër kryetarit të PD Sali Berisha qytetarët duhet të dinë se:

‘Qendra Sportive Tiranë’ e drejtuar nga Fatjon Dhuli në varësi të Bashkisë Tiranë më 11 Gusht 2023 ka publikuar zhvillimin e procedurës së prokurimit i ndarë në 2 lote me objekt:

Rehabilitimin e ambienteve tek kompleksi ‘Fushat sportive Pishinat’ dhe ‘Rehabilitimin e ambienteve tek kompleksi ‘Dajti’

Më 11 Shtator 2023 shpallet fituesi i njëjtë për dy procedurat e ndryshme, bashkimi i operatorëve ‘Pepa Group Group’ sh.p.k. – ‘Active’ sh.p.k

Pasi shpallet fituesi më 4 Dhjetor 2023 procedurat anulohen me arsyetimin se dokumentet e tenderit përmbanin gabime dhe mangësi të rëndësishme.

Pra pasi kanë pritur dhe vlerësuar ofertat, shpallur dhe fituesin, Autoriteti kontraktor kujtohet se dokumentet kishin gabime e mangësi.

Arsyeja e vërtetë është se Autoriteti Kontraktor shkeli ligjin e prokurimit publik me qëllim ndërtimin e kullave në terrenin e fundit sportiv të mbetur në kryeqytet.

Erion Veliaj më 28 dhjetor 2021 i ka hapur rrugë tjetërsimit të terrenit, ndërtimit të pallateve aty ku ndodheshin disa mjedise sportive.

Vendimi i datës 28 dhjetor 2021, në këtë mënyrë i hap rrugë betonizimit të një tjetër copëze nga ajo pak hapësirë që i ka mbetur sportit.

Bashkia Tiranë përmes këtij vendimi miratoi PDV-në, ku është ndryshuar përdorimi i truallit në zonën e fushave të futbollit të njohur si ‘Kompleksi Dajti’ si truall për ndërtim. Ky vendim i Bashkisë i ndryshoi destinacionin e fushave sportive.

‘Hora Vertikale’ është kulla 41 katëshe që u miratua nga Edi Rama në tetor 2023.

Shihni pra të nderuar qytetarë se si institucionet e kapura të drejtësisë po përdoren nga pushteti i korruptuar politik për te ngritur çështje te rreme kundër liderit te opozitës per te forcuar lideret e korrupsionit Edi Rama dhe Erion Veliaj.

Edhe pse nga vendimi i qeverisë Berisha kanë përfituar qindra pronarë, ndërsa nga vendimi i Rama-Veliaj as një qytetare nuk ka mare pronën e vet thjesht pushteti ka bërë biznesin e vet

SPAK nuk bën dallimin.

Për një arsye të thjeshtë. SPAK ka vetëm një gjë të POSAÇME: sulmin kundër opozitës duke filluar nga lideri i saj.


Shtuar 17.05.2024 11:52