Britani / Japin dorëheqjen 80 deputetë konservatorë të parlamentit

Gati 80 deputetë konservatorë të parlamentit britanik dhanë dorëheqjen përpara zgjedhjeve të përgjithshme në Britaninë e Madhe, një rekord i pasluftës.

Totali i atyre që nuk kandiduan për rizgjedhje më 4 korrik arriti në 76 duke tejkaluar rekordin e mëparshëm prej 72 personash, që u dorëzuan përpara fitores dërrmuese të laburistëve të Tony Blair në 1997.

Ish-ministrat David Evennett, Greg Clark, John Redwood dhe Craig Mackinlay, të cilët u rikthyen në Dhomën e Komuneve këtë javë, ishin ndër të fundit që konfirmuan se nuk do të qëndrojnë.

Vendimi i kryeministrit Rishi Sunak për zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare befasoi shumë në Westminster, të cilët kishin pritur që këto zgjedhje të zhvilloheshin në vjeshtë.

Lajmi thuhet se shkaktoi shqetësim në mesin e disa deputetëve konservatorë të cilët kishin frikë se do të humbnin punën e tyre dhe raportet e gazetave sugjeruan se ministrat e qeverisë shprehën shqetësimin për vendimin.


Shtuar 24.05.2024 22:06