AstraZeneca: 3 doza të vaksinës efektive kundër Omicron

Sipas një studimi nga Universiteti i Oxfordit, tre dozat e AstraZeneca reduktojnë infektimin me Omicron dhe janë po aq efektive sa janë dy dozat e së njejtës vaksinë kundër variantit Delta.

Sipas kompanis, niveli i anti trupave kundër mutacionit të ri do të jetë më i lartë tek personat që janë rikuperuar nga Covid, që pas administrimit të dozës përforcuese.

Marrja e tre dozave të vaksinës për neutralizimin e Omicron ishte i barabartë me marrjen e dy dozave të së njejtës vaksinë kundër Deltës, sipas Studiuesve të Oxfordit.


Shtuar 23.12.2021 12:24